20 June 2011

La Paz

Tako smo se, napokon, vratili u La Paz. Citav grad kao i njegov polozaj nas je opcinio na prvi pogled. Najsiromasniji djelovi grada su se nalazili na visorvanima iznad kao i na padinama oko uvale u kojoj se nalazio strogi centar grad sa neboderima i glavnim ulicama. Rano ujutro smo se smjestili u hostel i krenuli u prvobitnu setnju upoznavanja okoline. Kako smo imali 5 dana da provedemo u La Pazu to smo imali i vise nego dovoljno vremena da ga upoznamo.
Vec prvog dana smo otisli u agenciju kako bi smo nasli neki aranzman vezna za voznju bicikla kroz Death road. Ostatak tog dana smo proveli u laganoj setnji i nismo se nesto udaljavali od hostela.
Sjutradan smo otisli do vidikovca odakle se pruzao pogled na veci dio grada, prosetali do istorisjkog dijela grada i obisli cuvenu Vesticju pijacu. E sad, zasto sde zove Vesticja nismo saznali ali cinjenica da se tamo, izmedju ostalog, prodaju mumificirana tijela malih lama, njihovi skeleti (kao i djelovi istih) kao i da sve to prati odgovarajuci (mozda nekima) miris nas je navela da i ne trazimo mnogo objasnjenja.

No comments:

Post a Comment