13 May 2011

Zagorje zeleno i u njemu beli Zagreb grad

Moram da priznam da me je Zagreb odusevio. Prvo put do njega je bio fantastican. Sad mi je jasno zasto pjevaju "Zagorje zeleno, Zagorje zeleno..." jer je bukvalno citav put bio prekriven zelenilom.
Elem, kako smo dosli u Zagreb docekao nas je prelijep dan tako da smo imali nekoliko sati da se muvamo okolo prije nego sto smo se nasli sa nasim domacinom. Na stanici smo ostavili stvari (imaju velike ormane koje mozes da "iznajmis" za nekih 2 eura za 24 sata) tako da smo bili oslobodjeni tog tereta. Obidjosmo na brzinu uzi centar grada. Ono sto nas je odusevilo jeste veliki broj parkova, prelijepo sredjene ulice, centar grada bez saobracaja (sem tramvaja) i neka opustenost koju smo zapazili na ljudima. U svim parkovima (koji su odrazani tip-top) ljudi se izlezavaju na travi (i to pocevsi od djece, preko tinejdzera pa sve do penzionera). Negdje oko 10 sati smo se nasli sa domacinom. Super momak!!! Odmah smo krenuli da se nadjemo sa njegovim drustvom i da popijemo po koju tako da smo bili u bas finom drustvu sve do nekih 1-2 sata, kada smo krenuli put njegovog stana. Sa njim je bio i njegov bratic (sto smo poslije objasnjenja saznali da je u sustini rijec za rodjaka a u njegovom slucaju sestric) tako da je bilo fino drustvo. Jutros smo se siti naspavali do 10 sati, doruskovali (osjetili kulinarske moci nasih domacina) i krenuli u obilazak grada.
Iako smo dosta toga vidjeli definitivno najveci utisak na nas je ostavila poslasticarnica Vincek (http://www.vincek.com.hr/hr/ponuda/kolaci/) i to da smo se morali vratiti da probamo jos koji kolac!!!!!

Eto.... Veceras krecemo za Veneciju. Voz nam polazi oko 23.30 a tamo smo oko 7-8 ujutro. Na zalost sreca sa vremenom nas napusta pa ce nam narednih tri dana biti kisovito. Ali nas to ipak nece sprijeciti da uzivamo!!!!

Toliko za sad.

p.s. postavih neke fotke iz Zagreba.

No comments:

Post a Comment