24 May 2011

Fantastican Cusco

Evo ovako.
Prosla su dva dana od mog zadnjeg pisanja ali se toliko toga izdesavalo da bi mi trebalo barem par sati da ih ukratko opisem.
Elem, juce smo prvo otisli da se prosetamo malo prije organizovanog obilaska grada (oko 13h). Na glavnom trgu smo zatekli narodne mase i stotine plesnih grupa (uglavnom u tradicionalnim nosnjama). Prvo smo mislili da je neka parada a onda smo tek kasnije saznali da je u pitanju "slava" grada Cusca - dan Sv. Martina tj. Martindan (slava mu i milost). U toj nekoj guuzvi nasli smo se na nekom malom trgu koji je bio predvidjen za prodavanje hrane. Sjedosmo, narucismo, najedosmo se i platismo citavih 1 euro za ta nasa dva obroka. Da vam ne bih opisivao pogledajte fotke.
Oko 1 krenusmo u obilazak grada koji je ukljucuvao obilazak najznacajnijih Inka lokaliteta u i oko grada. Malo je reci koliko su nas odusevili ostaci Inka. Jednostavno smo ostali bez rijeci (a i daha, sa vremena na vrijeme). U toku ture smo se i popeli na najvisu tacku tj. na nekih 3.760mnv.
Nakon toga smo se vratili u hostel.
Sjutradan tj. vec danas, krenuli smo u obilazak Svete doline, koja nam je uzela skoro citav dan. U toku toga smo se popeli na 3.800 mnv.
Sjutra krecemo na jednodnevnu turu voznje bicikla a prekosjutra idemo na treking turu od 5 dana koja se zavrasava na Macu Pikcu. Jedva cekam da ga vidim. Jedva cekam da se ponem na 4.800, koliko iznosi najvisa tacka tokom tog puta. Jedva cekam da vidim nebo puno zvijezda na toj visini. Stvarno jedva cekam...

Zao mi je sto nisam opsiran u opisivanju ovif fascinatnih stvari ali kako sjutra ustajemo u 4 sata to bas i nemam mnogo vremena.

Eto.

2 comments:

  1. Milose,

    koliko mozemo da procijenimo iz onog sto pises i slikas, nisi napravio gresku, iako su mnogi sumnjali, sto si otisao na veliki put.

    Bilo kako bilo, nasa adresa i nije bas jedinstvena, pa posalji na adresu kod Radulovica u Blok.

    Puno pozdrava i poljubaca od svo cetvoro,

    Vanja

    ReplyDelete